Δευ, 11/11/2013 - 11:56 -- admin

Εκθεσιακά περίπτερα με πληροφοριακό υλικό για το κοινό σε κεντρικά σημεία της πολής, εκθέσεις φωτογραφίας, διαγωνισμοί (π.χ. σκάκι), καθώς και δωρεάν διαγνωστικά τεστ μνήμης από ειδικούς πραγματοποιήθηκαν για ένα μήνα στη Θεσσαλονίκη. Η Εταιρία Νόσου Aλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών  της Θεσσαλονίκης οργάνωσε ενημερωτικές εκδηλώσεις στα πλαίσια του «Παγκόσμιου Μήνα για τη Νόσο Aλτσχάιμερ» στην Ελλάδα.

Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου οι ηλικιωμένοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στον «περίπατο μνήμης». Συγκεντώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους και περπάτησαν κατά μήκος της παραλιακής οδού φτάνοντας στο Λευκό Πύργο. Αργότερα στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» η καθηγήτρια Ιατρικής, κ. Τσολάκη παρέθεσε μια ομιλία στην οποία παρουσίασε την κλινική κατάσταση της νόσου Aλτσχάιμερ και το ρόλο των φροντιστών στην Ελλάδα. Τέλος, η ίδια τόνισε την ανάγκη στήριξης του έργου των περιθαλπόντων καθώς και την επιτακτική ανάγκη υποστήριξής τους μέσω της εκπαίδευσης και της χρήσης νέων τεχνολογιών

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Τζητζικώστας, εξήρε το ρόλο των περιθαλπόντων στην Ελλάδα αλλά και της Νόσου Aλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών για το έργο τους.

Το έργο DISCOVER παρουσιάστηκε στη εκδήλωση ως μια μελλοντική λύση στα ψυχολογικά βάρη και την κοινωνική και επαγγελματική απομόνωση που βιώνουν οι περιθάλποντες.

image top: